Audrey van der Galiën
Tel. 06-222 88 792
audrey@burogrootswerk.nl
LEER MIJ KENNEN NEEM CONTACT OP

Coaching voor Hoog Sensitieve Personen (HSP)

HSP? Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. Hoogsensitieve personen ervaren de werkelijkheid intenser en staan (onbewust) extra open voor indrukken.

Als je hoogsensitief bent kan je brein bewezen minder prikkels verwerken dan het brein van niet hooggevoelige mensen. De ‘filter’ ontbreekt namelijk. Je voelt je sneller overweldigd. Je hoofd slaat op tilt op momenten dat andere mensen nog gewoon rustig hun dingen blijven doen.
Herken je dit bij jou?

  • groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • gevoelig voor sfeer in het team en/of gezin
  • conflict mijdend
  • gevoelig voor de mening van anderen (en jezelf dan maar aan gaan passen aan de ander)
  • snel overprikkeld of uitgeblust
  • behoefte aan tijd voor jezelf om weer tot rust te komen

HSP’s bezitten de kunst enorm en intens van veel dingen te kunnen genieten. Daartegenover staat dat ze ook méér last van ervaringen hebben zoals kritiek, onrechtvaardigheid, stress en negatieve gedachten. Dit alles maakt dat de balans eerder zoek is en er lichamelijke en psychische klachten voor kunnen komen. Veel HSP’s krijgen een burn-out als zij zichzelf nog niet genoeg door hebben in hun hooggevoeligheid, zichzelf daar nog niet in accepteren en er nog niet naar handelen.

Het is daarom belangrijk niet door te schieten in je HSP-eigenschappen. Door te onderzoeken wat écht bij jou past en door je grenzen te bewaken én ze op tijd aan te geven, worden jouw kwaliteiten geen valkuilen!

Wil je hier beter mee leren leven? Als coach heb ik als doel dat jij lekker in je vel zit en goed kunt functioneren. Met een goede balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning, tussen gevoel en ratio en tussen jou en je omgeving.

Contact

Wil je weten wat Buro GrootsWerk voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via de contactpagina

“Ik wil niet allen focussen op de problemen, integendeel. Met tips, inzicht en gerichte oefeningen kun je jouw plek en unieke potentieel maximaliseren “ Audrey, coach Buro GrootsWerk

Audrey van der Galiën
De Jagersherne 3 - 8651 CJ IJlst (Friesland) - 06-222 88 792
audrey@burogrootswerk.nl